Rusia este pregătită de negocieri, dacă Ucraina capitulează, anunţă Lavrov; Kremlinul ameninţă cu măsuri de retorsiune ”simetrice sau asimetrice” după sancţunile impuse de Occident; Putin vrea să-i elibereze pe ucraineni ”de opresiune”

”Suntem pregătiţi de negocieri în orice moment, imediat ce forrţele armate ucrainene ne vor auzi apelul şi vor depune armele”, declară Lavrov într-o conferinţă de presă, la o zi de la lansarea ofensivei ruse în Ucraina.

Kremlinul a ameninţat, la rândul său, cu măsuri de retorsiune ”simetrice sau asimetrice” la sancţiunile impuse de către Occident Rusiei, după ce a invadat Ucraina.

”Măsuri de retorsiune vor urma, evident”, declară presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”În ce măsură vor fi simetrice sau asimetrice va depinde de analiza restricţiilor” impuse Rusiei, precizează el.

Serghei Lavrov a dat asigurări vineri că obiectivul invaziei ruse a Ucrainei este ”eliberarea” ucrainenilor ”de opresiune”.

Şeful diplomaţiei ruse sugerează, astfel, că Moscova vrea să răstoarne regimul lui Volodimir Zelenski, aflat la putere.

”Preşedintele (rus Vladimir) Putin a luat decizia acestei operaţiuni militare speciale de demilitarizare şi denazificare a Ucrainei pentru ca, eliberaţi de această opresiune, ucrainenii să-şi poată alege în mod liber viitorul”, a declarat Lavrov vineri, în cursul unei întâlniri cu lideri separatişti proruşi din Donbas.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri