AcasăExterneRusia se gândeşte la un „cadou“ mai puţin obişnuit pentru Statele Unite

Rusia se gândeşte la un „cadou“ mai puţin obişnuit pentru Statele Unite

Cel puţin aşa susţine un oficial american care a analizat o serie de rapoarte sensibile de spionaj referitoare la deliberările ruşilor şi din care reiese că predarea lui Snowden ar fi una dintre diversele stratageme prin care s-ar putea câştiga bunăvoinţa lui Trump.

 

NBC News adaugă că o a doua sursă din comunitatea de informaţii a confirmat datele despre conversaţiile ruşilor, precizând că acestea au fost adunate după ce republicanul Donald Trump a fost învestit în funcţia de preşedinte al Statelor Unite (pe data de 20 ianuarie, n. red.). De cealaltă parte, avocatul lui Snowden, Ben Wizner, a declarat pentru NBC News că nu are cunoştinţă despre niciun plan prin care Snowden să fie trimis înapoi în Statele Unite.

 

„Echipa Snowden nu a primit niciun fel de semnal şi nu are niciun motiv nou de îngrijorare“, a spus Wizner. Informaţiile publicate de NBC l-au determinat şi pe Snowden să răspundă. Fostul consultant al NSA a scris pe reţeaua Twitter:

 

„În sfârşit: dovezi irefutabile care arată că nu am cooperat niciodată cu serviciile de informaţii din Rusia. Nicio ţară nu transferă spioni, întrucât ceilalţi ar fi îngrijoraţi că vine şi rândul lor“.

 

 

Ultimele Articole