AcasăEconomieRusia vrea să decupleze Ucraina de la centrala nucleară de la Zaporijjea,...

Rusia vrea să decupleze Ucraina de la centrala nucleară de la Zaporijjea, dacă Kievul nu vrea să plătească energia produsă de această centrală ucraineană aflată sub control rus

Aceasta este ultima dintr-o serie de declaraţii ale unor oficiali ruşi, în ultimele săptămâni, care sugerează că Rusia se pregăteşte de o ocupaţie pe termen lung sau de o anexare a unor zone din sudul Ucranei, asupra cărora deţine controlul – regiunea Herson şi o parte importantă a regiunii Zaporijjea.

”Dacă sistemul energetic al Ucrainei este pregătit să ia şi să plătească, atunci (centrala nucleară) va putea funcţiona pentru Ucraina. Dacă (Ucraina) nu acceptă, atunci (centrala nucleară) va funcţiona pentru Rusia”, a declarat miercuri, potrivit agenţiilor ruse de presă,  într-o vizită în instalaţia nucleară ucraiineană, Husnulin.

”Noi avem o mare experienţă în centrale nucleare. Avem întreprinderi în Rusia care au această experienţă. Nu există nicio îndoială că (centrala nucleară de la Zaporijjea) va continua să funcţioneze”, a declarat el.

Ultimele Articole