AcasăExterneRușii își atacă propriile centre de recrutare cu cocktailuri Molotov

Rușii își atacă propriile centre de recrutare cu cocktailuri Molotov

Alte două comisariate militare din Federația Rusă au fost atacate cu cocktailuri Molotov în noaptea de joi spre vineri, informează publicația Nexta. Până în prezent, cel puțin patru centre de recrutare din Rusia au fost ținta unor astfel de atacuri, după ce Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială a armatei ruse.

De la declanșarea invaziei militare în Ucraina, cel puțin 12 astfel de atacuri au fost înregistrate pe întreg teritoriul întregii Federații Ruse, conform publicației Meduza. O persoană neidentificată a aruncat cu un cocktail Molotov în clădirea centrului militar de recrutare din orașul Svobodnîi, din regiunea Amur din estul Federației Ruse. Fațada clădirii a fost „ușor deteriorată de incendiu”.

Incindentul s-a produs la miezul nopții de joi spre vineri. Vineri dimineața, în jurul orei 06.00, s-a înregistrat un alt atac similar asupra comisariatului militar din Habarovsk, centrul administrativ al regiunii cu același nume din sud-estul Rusiei.

O persoană necunoscută a aruncat cu cocktailuri Molotov în geamurile „biroului șefului compartimentului de mobilizare și biroului de depozitare al documentației statistice”, conform Nexta.  Poliția rusă a raportat că „la fața locului au fost găsite două sticle de bere (de 0,7 litri) și nouă chibrituri”.

Un birou de recrutare al armatei ruse din Nijnîi Novorod (la 440 kilometri est de Moscova) a fost de asemenea atacat cu un cocktail Molotov în cursul nopții de miercuri spre joi. Autoritățile au spus că, în acest caz, atacul a provocat „daune minore” la un cabinet stomatologic aflat în clădirea în care se afla și centrul de recrutare. Un al centru de recrutare din Sankt Petersburg a fost de asemenea incendiat.

Pe lângă centrele de recrutare, a fost incendiată și o clădire administrativă din orașul Toliatti, aflat la 1.000 kilometri est de Moscova. Intrarea clădirii a fost cuprinsă de flăcări, în urma unui atac similar cu un cocktail Molotov.

În luna mai, un centru militar de recrutare din Crimeea a fost incendiat cu cocktailuri Molotov, chiar în ziua în care președintele Putin a promulgat legea prin care este eliminată limita superioară de vârstă pentru încorporare. Imagini cu unități militare atacate au fost publicate pe grupurile de Telegram chiar de către cei care își exprimau revolta împotriva unei posibile mobilizări generale. Doar în luna mai au fost cel puțin patru astfel de incidente în Rusia. Cel mai cunoscut astfel de incident a avut loc într-un oraș din centrul Rusiei cu câteva zile înainte de Ziua Victoriei, când se aștepta ca Putin să declare mobilizare generală.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.