Ryanair a avut în iunie cea mai aglomerată lună a sa din toate timpurile, cu un factor de încărcare de 95%

Factorul său de încărcare, care măsoară cât de bine ocupă o companie aeriană locurile disponibile, a ajuns la 95% pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19.

Compania aeriană irlandeză, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a declarat că a operat peste 88.500 de zboruri în iunie, factorulul de încărcare crescând de la nivelul de 92% al lunii precedente, când a transportat 15,4 milioane de pasageri.

Factorul de încărcare al Ryanair a atins în mod regulat cel puţin 96% cu o lună înainte de pandemie şi a atins 97% în iunie 2019.

Compania aeriană low cost se aşteaptă să transporte cu 15% mai mulţi pasageri în această vară decât în ​​acelaşi sezon din 2019 şi va transporta un record de 165 de milioane de pasageri în anul care se va încheia în martie 2023.

Ryanair a transportat puţin sub 100 de milioane de pasageri în anul încheiat în martie 2022, iar cel mai mare record înainte de Covid-19 a fost de 149 de milioane de pasageri.

Compania a declarat săptămâna trecută că mai puţin de 2% din zborurile sale au fost afectate de un val iniţial de greve din partea sindicatelor personalului navigant din Belgia, Spania, Portugalia, Franţa şi Italia.

Ryanair a adăugat sâmbătă că se aşteaptă la ”întreruperi minime (dacă vor exista)” din cauza altor 12 zile de grevă anunţate de personalul navigant din Spania, pentru sfârşitul acestei luni.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri