AcasăEconomieRyanair se aşteaptă să revină la nivelurile de profit anterioare Covid-19 în...

Ryanair se aşteaptă să revină la nivelurile de profit anterioare Covid-19 în acest an sau în cel viitor, dar redresarea va fi fragilă

O’Leary a făcut declaraţia după ce compania sa aeriană, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a înregistrat un profit de 170 de milioane de euro pentru cele trei luni încheiate la sfârşitul lunii iunie, primul trimestru al exerciţiului său financiar.

Profitul este cu mult sub profitul de 243 de milioane de euro din acelaşi trimestru din 2019, când a transportat cu 15% mai puţini pasageri, dar peste cele 157 de milioane de euro estimate într-un sondaj între analiştii companiei.

Asistăm în mod clar la o redresare puternică, în mod clar există o mulţime de cerere, dar este foarte fragilă şi poate fi deteriorată în foarte scurt timp dacă va exista Covid-19 sau vor avea loc evoluţii adverse în Ucraina”, a spus el investitorilor într-o discuţie telefonică.

Ryanair nu este pregătită să dea o prognoză de profit pentru anul financiar curent care se încheie pe 31 martie, din cauza incertitudinii, a spus el.

Compania aeriană low-cost va egala nivelurile de profit anterioare Covid – câştigând cel puţin 1 miliard de euro într-un an – dar nu este clar dacă acest lucru va fi în anul financiar curent sau următor, a spus O’Leary.

 

Ultimele Articole