S-a aflat! Sacrificiul pe care îl fac 70% dintre angajații din România

0
S-a aflat! Sacrificiul pe care îl fac 70% dintre angajații din România

Un procent de 70% dintre angajaţii români din sectorul privat lucrează şi după terminarea orelor de lucru, fie la birou, fie acasă, arată un sondaj efectuat de BestJobs.

 

Programul încărcat, dorinţa de a fi mai competitivi, dar şi accesul la tehnologia care permite conectarea permanentă la sarcinile de serviciu îi fac pe români să acumuleze ore suplimentare.

 

Un număr de 27% din angajaţi spun că fac acest lucru ca urmare a presiunii angajatorilor, care văd în orele muncite suplimentar o dovadă de implicare în activitatea companiei.

 

Bariera dintre programul de lucru şi timpul personal s-a redus tot mai mult în ultimii ani şi pe fondul evoluţiei tehnologice.

 

Angajaţii cu funcţii de conducere muncesc cel puţin zece ore suplimentare lunar.

 

De lucrul peste program sunt cei mai afectaţi angajaţii din middle management, care admit, în procent de circa 80%, că obişnuiesc să petreacă la birou sau acasă cel puţin o jumătate de oră în plus pe zi pentru a finaliza sarcinile, în timp ce alţi 15% spun că muncesc mai mult de o oră peste programul de lucru normal. Alţi 3% obişnuiesc să petreacă în plus chiar şi două ore pe zi muncind de la birou sau de acasă.

 

Articolul integral pe CAPITAL