x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

S-a găsit SOLUȚIA! PATRIARHIA a anunțat ce se va întâmpla în noaptea de Înviere!

Bisericile vor fi închise de Paşte din cauza coronavirus.

Author: Mihai Voican | Sursa: ROMÂNIATV.NET | Publicat: 25.03.2020, 15:36

Toate bisericile vor fi închise de Paşte din cauza pandemiei de coronavirus. Anunţul a fost făcut, miercuri, la România TV, de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Pentru că accesul în lăcaşurile de cult este interzis, credincioşii vor putea asculta slujba de Înviere pe Internet.

 

Patriarhia Română a anunţat, cu aproape trei săptămâni înainte de Paşte, că enoriaşii nu vor putea participa la slujba de Înviere în acest an din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

 

“E limpede că slujba de înviere în biserică nu va putea fi urmărită în direct pentru că nimeni dintre noi nu va putea intra în biserică. Vom putea, însă, asculta slujba în mediile online”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la România TV.

 

Vasile Bănescu a precizat că mesajul Bisericii Ortodoxe Române a coincis cu cel al autorităţilor medicale şi este “acela de a alege să rămânem acasă pe cât posibil”.

 

“Nu se pune problema venirii la biserică în aceste condiţii. (…) Este deja limpede lucrul aceasta, chiar dacă este foarte trist. Doar clericii au acces în biserică, şi evident ei păstrând riguros toate măsurile. Mesajul meu este de acela de a ne regăsi în comuniune, în sfera aceasta a rugăciunii şi a credinţei. Nu mai putem din cauza distanţei sociale pe care trebuie să o respectăm să fim unul cu altul împreună, poate nici măcar de Paşti, dar putem să ne întâlnim în rugăciune.

 

Articolul integral pe ROMÂNIATV.NET