x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(8) "companii"

S-a vândut Fornetti

Compania elveţiano-irlandeză Aryzta AG a preluat Fornetti, este cel mai important producător de panificaţie congelată din Europa de Est cu peste 1.300 de angajaţi în Ungaria, România şi Bulgaria.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.08.2015, 16:38

În România, Fornetti este în reorganizare judiciară din 2011 şi este cea mai extinsă reţea de patiserii.

Fornetti România, cu sediul în Timişoara, a fost înfiinţată în anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru această marcă în România după ce iniţial a avut activităţi de distribuţie a produselor de patiserie. Firma are o fabrică în apropiere de Timişoara

Aryzta, care este al treilea cel mai mare producător de panificaţie congelată de la nivel mondial cu afaceri de 4,8 miliarde de euro anual, vrea să extindă businessul Fornetti de la nivel regional la nivel european.

„Scopul nostru este ca în colaborare cu managementul care conduce compania în momentul de faţă să ridicăm această poveste la nivel european. Pentru a ne atinge scopul cu brandul Fornetti, am întocmit un plan de dezvoltare şi afaceri pe termen lung. Pentru susţinerea activităţii planificăm să investim aproximativ 1 milion de euro în următoarele 6 luni şi totodată ne propunem să creştem semnificativ numărul de angajaţi” a declarat Sebastian Gooding, directorul Executiv Aryzta şi noul CEO al Fornetti Holding.

De asemenea, aceasta mai spune că “scopul noului proprietar este de a dezvolta brandul Fornetti ca lider regional, urmând ca marca să devină cunoscută şi la nivel european”.

Fornetti are 800 de angajaţi în mod direct în Ungaria la care se adaugă cele 500 de persoane angajate în subsidiarele de peste hotare. Cifra de afaceri pentru anul trecut a fost de aproape 60 milioane de euro, în timp ce au fost vândute în jur de 32 mii de tone de produse, din care mai mult de jumătate prin reţelele convenţionale de retail. Compania este prezentă pe segmentul street-food prin cei peste 1.000 de parteneri de franciză.

Fornetti a fost  fondat de József Palásti în 1997.