S-au evaporat 400 mp din casa ministrului ȘTEFAN

0
S-au evaporat 400 mp din casa ministrului ȘTEFAN

Ministrul dezvoltării Ion Ștefan a trecut în ultima declarație de avere, publicată pe site-ul Guvernului, că deține o casă de 524 mp, nu de 910 mp cum a scris în urmă cu jumătate de an. Această casă a devenit “celebră” în luna octombrie, când deputatul PNL Ion Ștefan a fost desemnat ministru. Acesta a trecut în declarația de avere din iunie că are o casă de 910 mp. Primarul Focșaniului Cristi Misăilă l-a acuzat că nu apare în evidențe cu această casă și astfel nu a plătit impozitele aferente. În realitate, terenul pe care este casa are 910, nu locuința în sine.

 

Chiar și așa, potrivit declarațiilor primarului, Ion Ștefan apărea în evidențe și a plătit taxe pentru o casă cu o suprafață de doar 76 de metri pătrați plus anexe de 18 metri pătrați.

 

“În declaraţia de avere el a declarat că nu are teren în Focşani, dar are o casă de 910 mp. Total fals. El are un teren de 910 mp, pe care a edificat o casă nedeclarată la Primăria Focşani. În evidenţele noastre figurează în continuare vechea casă, existentă la momentul achiziţionării terenului, de 94 mp – 76 mp casa şi 18 mp anexe. Pe 910 mp a ridicat o casă parter + etaj + mansardă, cu o suprafaţă desfăşurată de 526 mp. Aşa scrie în autorizaţia de construire.(…) Nu ştim cât este în realitate. În realitate, el a obţinut în anul 2000 o autorizaţie de construcţie, semnată de socrul lui când era primar, pentru construcţie parter + etaj + mansardă de 526 mp suprafaţă desfăşurată”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

 

Articolul integral pe HOTNEWS