S-au umplut de bani! Conduc mii de oameni și au influență foarte mare

0
13
S-au umplut de bani! Conduc mii de oameni și au influență foarte mare

Liderii sindicali din Sanatate se numara printre cei mai influenti “actori” din sistem atunci cand vine vorba de reformele dure anuntate de autoritati.

Mereu chemate la consultari, sindicatele din Sanatate rotesc in pozitiile cheie din cadrul propriilor organizatii aceleasi persoane.

 

Se redeschid ȘCOLILE! Klaus Iohannis a spus zonele în care elevii se vor întoarce în bănci

 

 

Spre exemplu, Federatia Sanitas, cel mai puternic sindicat din zona sanatatii, dat fiind numarul mare de membri la nivel national, peste 120.000, are prezenta in fiecare judet si in peste 500 de unitati sanitare si de asistenta sociala din Romania.

Cat castiga Leonard Barascu, liderul Sanitas

Liderul Sanitas, Leonard Barascu, face parte din conducerea organizatiei de ani buni. De asemenea, Barascu este si presedintele CNSLR Fratia, organizatie sindicala din care face parte si Sanitas. Doar in anul 2020, Barascu a obtinut 318.910 lei ca salarii de la cele doua sindicate pe care le conduce. Astfel, venitul lunar al lui Barascu a fost de 26.575 de lei.

 

Minciuna Guvernului Cîţu va fi demascată. Un senator a spus ce vrea să facă PSD-ul

 

 

Aceeasi declaratie de avere arata insa ca Barascu are si trei credite care vor fi scadente in 2024, respectiv unul de 75.000 de euro, si alte doua imprumuturi in lei, unul in valoare de 30.000 de lei, celalalt in valoare de 50.000 de lei. Liderul Sanitas mai detine doua apartamente, un teren intravilan si un teren agricol, precum si doua autoturisme Skoda.

Din declaratia sa de interese reiese ca este membru fie in consiliile de administratie, fie in consiliile directoare a trei firme, dar si in consiliul de administratie al unei asociatii. Din acelasi document reiese ca primeste beneficii in bani. Concret, din cele patru locuri, Barascu obtine alti 219.550 de lei pe an, respectiv 18.295 de lei pe luna. Curios e faptul ca aceste venituri nu sunt trecute si in declaratia sa de avere, ci strict in cea de interese.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM