x


  • EUR
    4.7274
    USD
    4.2601
string(4) "news"

Să compari FIFA cu mafia este “o insultă pentru mafia”

A compara FIFA cu mafia este 'aproape insultător pentru mafia', a estimat miercuri un senator american, cerând reforme profunde în cadrul instanţei conducătoare a fotbalului mondial, informează AFP.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.07.2015, 11:14

Alesul democrat Richard Blumenthal a făcut această remarcă în cursul unei audieri la Senat, în faţa unei comisii care monitorizează acţiunile FIFA, după ancheta declanşată de justiţia americană, care a scos la iveală corupţia profundă din cadrul forului fotbalistic internaţional.

Autorităţile elveţiene anchetează, la rândul lor, atribuirile controversate ale Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022 către Rusia, respectiv Qatar.

‘De fapt, ceea ce s-a dezvăluit până în prezent demonstrează că acest sport este condus de un grup care se aseamănă cu mafia. Singura ezitare pe care o pot avea utilizând acest termen este că e aproape insultător pentru mafia, deoarece în mafia corupţia nu a fost niciodată atât de flagrantă, arogantă şi manifestată’, a subliniat senatorul.

Şapte foşti sau actuali responsabili ai FIFA au fost arestaţi la Zurich (Elveţia), pe 27 mai, sub acuzaţia de corupţie, escrocherie şi spălare de bani, la cererea justiţiei americane.