x


  • EUR
    4.8586
    USD
    4.0908
string(7) "politic"

ȘAH la PSD: S-a decis alegerea primarilor în două tururi

Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 16.01.2020, 14:39

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

 

„După cum bine știți PNL susține alegerea primarilor cu 50%+1 din voturi. În urmă cu câțiva ani de zile am inițiat un proiect de lege de îmbunătățire a modalității de alegere a primarilor. Acest proiect de lege a fost parcat neregulamentar la o defuncță comisie de cod electoral pentru a împiedica introducerea în plen și adoptarea în Camera Deputaților. Ca tare, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața parlamentului”, a declarat Orban.

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat meircuri că în foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi.

 

Întrebat dacă este vorba despre o ordonanță de urgență, șeful statului a spus că Guvernul este cel care va face publică varianta la care va recurge. “În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi”, a afirmat Iohannis.

 

Întrebat dacă s-a discutat despre adoptarea unei ordonanțe de urgență a Cabinetului Orban pentru alegerea primarilor în două tururi, Iohannis a răspuns: “Veți primi de la guvern variantele pe care le va promova”.