Salariaţii Arcelor Mittal Hunedoara au intrat în grevă japoneză

0
Salariaţii Arcelor Mittal Hunedoara au intrat în grevă japoneză

Potrivit liderului sindical, salariile angajaţilor Arcelor Mittal Hunedoara au rămas la nivelul din anul 2007, de atunci negocierile privind creşterile drepturilor băneşti fiind blocate.

 

‘Considerăm că majorarea salariilor ar trebui să acopere măcar rata inflaţiei din ultimii trei ani, cu precizarea că decizia finală în ceea ce priveşte procentul de creştere va fi luată doar în urma consultării membrilor de sindicat şi a ofertei primite din partea conducerii Arcelor Mittal’, a declarat preşedintele Sindicatului Siderurgistul.

 

Liderul sindical a explicat că în rândurile angajaţilor există o stare de nemulţumire accentuată, apreciind că actualele salarii nu reflectă condiţiile de lucru şi nu motivează personalul productiv. În opinia sa, menţinerea drepturilor băneşti la nivelul de acum încalcă principiile Grupului Arcelor Mittal cu privire la sănătatea şi securitatea în muncă.

 

Sindicatul Siderurgistul de la combinatul Arcelor Mittal Hunedoara a început negocierile cu administraţia în vederea încheierii unui contract colectiv de muncă, în condiţiile în care vechiul document expiră pe 31 martie. În acest context, liderii de sindicat au adresat o cerere administraţiei prin care solicită un punct de vedere în ceea ce priveşte un procent de majorare a salariilor.

 

Conform sindicaliştilor, rata inflaţiei în ultimii trei ani a fost calculată la 21,4 la sută.