Salariile mari de la stat, taxate dacă va exista “sprijinul colegilor liberali”

0
Salariile mari de la stat, taxate dacă va exista “sprijinul colegilor liberali”

“Trebuie să mă sprijine şi colegii liberali. Aici e o problemă reală, pe care nimeni n-o poate contesta, nici măcar colegii liberali – faptul că avem nişte dezechilibre inadmisibile. Nu-i normal plimbi trei hârtii pe la Romgaz, să arzi gazul la Romgaz şi să câştigi cât zece medici sau cât zece profesori. Asta-i realitatea. Nu-i normal să arzi gazul pe la CNVM sau pe la asigurări şi câştigi cât tot guvernul la un loc într-o lună, cât 27 de miniştri. Astea sunt realităţi”, a argumentat premierul.

 

Potrivit acestuia, astfel de salarii nu pot fi tăiate pentru că a mai încercat şi Guvernul Boc să taie salarii şi procesele celor în cauză au fost câştigate în instanţă, singura soluţie constituţională fiind aceea a impozitării salariilor mari.

 

“A încercat şi dl. Boc să taie salarii şi s-au câştigat procesele şi acum eu dau banii. Singura soluţie constituţională este aceea a unei taxe sau a unui impozit. O să discutam în continuare şi la un moment dat o să găsim o soluţie. Nu se pune problema să o impun eu”, a arătat şeful Executivului.

 

Victor Ponta a adăugat că de acest domeniu se ocupă vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, care este ministru al Finanţelor.

 

“Nu intru peste această zonă decât într-o situaţie de extremă urgenţă, ceea ce nu e cazul”, a menţionat premierul Ponta.