AcasăPoliticSalariul unui director din Primărie: 2.700 euro net. Managerii companiilor municipale iau...

Salariul unui director din Primărie: 2.700 euro net. Managerii companiilor municipale iau și mai mult

„În Primăria Generală salariul unui director este de aproximativ de 2.700 de euro în mână. Am vrut să aduc un director pe zona de investiții și care nu a venit la banii ăștia, el în privat câștigă 7000 – 8000 de euro”, a declarat primarul general.

 

 

România, în stare de alertă. Din această seară nu se mai iese din casă după ora 22:00

 

 

Nicușor Dan a mai spus că principala sa grijă după ce a ajuns primar general a fost ca Primăria să nu intre în incapacitate de plată, din cauză că datoriile curente erau 3 miliarde de lei, iar primăria avea conturi 3 milioane de lei.

 

 

Nicu Covaci surprinde cu o afirmație despre COVID-19. Ce a pățit liderul Phoenix

 

 

El a mai spus că strategia de desființare a companiilor municipate va fi să le reducă bugetele până spre zero, precizând că aceste companii municipale nu vor mai reprezenta ”o gaură financiară” în următoarele două-trei luni.

 

 

 

„Directorii companiilor municipale câștigă și mai mult, dar ele vor fi desființate. Aici există o chestiune tehnică, cel mai simplu ar fi fost să dăm hotărâri de consiliu prin care se desființează. Aceste companii au oameni angajați, contracte de muncă, cu furnizori, este mult mai ușor să le desființezi pe cale administrativă decât să te duci la un lichidator, insolvență… Cale administrativă înseamnă să le aduci pe zero ca bugete și să vezi ce faci cu oamenii de acolo”, a mai declarat Nicușor Dan.

 

 

Primarul general a precizat că, dacă instituția ar dispune un flux de bani pentru a stinge pe loc datoriile, desființarea companiilor municipale ar fi imediată. ”Am avea nevoie de 250-300 de milioane de lei. Acum avem vreo 50 de milioane în conturi dar sunt pentru plăți curente. Nu e chestiune de reavoință, ci o chestiune de a face acest proces de închidere să nu-ți blocheze conturile. Ca gaură financiară, aceste companii o să dispară cam în două trei luni”, a mai spus primarul.

 

Ultimele Articole