Salman Rushdie, atacat pe o scenă din New York de un bărbat care l-a lovit sau l-a înjunghiat (video)

Scriitorul Salman Rushdie, care a suferit ani de zile amenințări cu moartea după ce a scris „Versetele satanice”, a fost atacat, vineri, pe o scenă din statul New York, transmite BBC.

Fostul câștigător al premiului Booker Prize, în vârstă de 75 de ani, urma să vorbească la un eveniment al Chautauqua Institution.

Un reporter Associated Press a fost martor la momentul în care un bărbat a luat cu asalt scena de la Chautauqua Institution și a început să-l lovească sau să-l înjunghie pe Rushdie în timp ce acesta era prezentat.

Atacatorul a fost imobilizat.

Deocamdată nu se știe care este starea lui Salman Rushdie.

O înregistrare video postată online arată cum participanții se grăbesc spre scenă imediat după incident.

Un tribunal islamic iranian a emis, în 1989, o sentinţă de condamnare la moarte împotriva scriitorul britanic de origine indiană, după publicarea romanului „The Satanic Verses” („Versetele satanice”).

Un an mai târziu, fostul lider iranian, ayatollahul Ruhollah Khomeini, a emis o fatwa, sau edict, prin care cerea moartea lui Rushdie. De asemenea, a fost oferită o recompensă de peste 3 milioane de dolari pentru oricine îl va ucide pe Rushdie, scrie Bloomberg.

Guvernul iranian s-a distanțat de mult timp de decretul lui Khomeini, dar sentimentul anti-Rushdie a persistat. În 2012, o fundație religioasă iraniană semioficială a crescut recompensa pentru Rushdie de la 2,8 milioane de dolari la 3,3 milioane de dolari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri