AcasăEconomieSalvatori ar putea pătrunde în Mina Agujita, în Mexic, după scăderea nivelului...

Salvatori ar putea pătrunde în Mina Agujita, în Mexic, după scăderea nivelului apei, pentru a căuta zece mineri daţi dispăruţi, care au străpuns o pânză freatică în timpul unei excavări

Imagini filmate luni cu o dronă submarină echipată cu o cameră de luat imagini arată că obstacole şi curenţi fac prea riscantă trimiterea unor scfandri în adâncul Minei Agujita, în statul Coahuila (nord), a subliniat marţi coordonatoarea naţională a Apărării Civile Laura Velazquez.

Ya son más de 153 horas desde que 10 trabajadores quedaron atrapados en la mina de Agujita, en Sabinas, Coahuila, y los familiares exigen información precisa sobre el rescate de los mineros. con |

— NMás (@nmas)

Autorităţile preferă să aştepte ca nivelulu apei să scadă cu încă 1,5 metri, pentru a lăsa ”scafandri şi salvatori să intre” în mină, a declarat marţi presei preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador.

Sute de salvatori – inclusiv militari şi scafandri militari – participă la operaţiunea de salvare a minerilor.

Rudele minerilor sunt tot mai îngrijorate, pe măsură ce trece timpul.

Eforturile se concentrează asupra pomppării apei din mină, adâncă de 60 de metri.

Potrivit autorităţilor, minerii efectuau lucrări de excavare şi au străpuns o pânză freatică.

În Coahuila – principala regiune producătorare de cărbune în Mexic – a avut loc, în decursul vremii, o serie de incidente mortale.

Cel mai grav accident a avut loc la Mina Pasta de Conchos, în 2006, când o explozie de grizu a ucis 65 de mineri.

Ultimele Articole