AcasăGeneralSâmbăta Morților 2022. Când are loc această sărbătoare

Sâmbăta Morților 2022. Când are loc această sărbătoare

Sâmbăta Morților 2022. Când are loc această sărbătoare. Anul acesta, Sâmbăta  Morților va avea loc în luna februarie.

Sâmbăta Morților este sărbătoarea care marchează începutul celor șapte Sâmbete ale Morților și care se încheie înainte de Săptămâna Mare a Paștelui.

În 2022, Sâmbăta Morților este prăznuită de Biserica Ortodoxă pe 26 februarie atunci când se face pomenirea celor adormiți.

Sâmbăta Morților 2022. Când are loc această sărbătoare

Totodată, moșii de iarnă 2022 sunt pomeniți la finele luni februarie, deoarece aceștia marchează începutul sâmbetelor morților, care se încheie în Săptămâna Mare.

Slujba săvârșită de preoți de Moșii de iarnă se face cu scopul de a-i pomeni pe cei trecuți la cele veșnice. Este ziua cunoscută și ca Sâmbăta Morților, iar ritualul prevede ca în fiecare biserică să se oficieze Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului!

De asemenea, credincioşii care fac pomeniri de Moșii de iarnă trebuie să meargă la biserică de dimineaţă, ca să participe la Sfânta Liturghie. Iar după slujbă se oficiază şi parastasul.

Sâmbăta Morților 2022. Când are loc această sărbătoare

Mai târziu, familia merge la cimitir, unde trebuie să aprindă lumânări. De menționat este faptul că, în unele zone ale țării sărbătoarea Moșilor de Iarnă este cunoscută ca Sâmbăta Morților, sau sub numele de „Moșii de piftii”.

Ultimele Articole