AcasăGeneralȘampania…”prevestitorul” bucuriilor și al reușitelor. Iată de ce este o băutură atât...

Șampania…”prevestitorul” bucuriilor și al reușitelor. Iată de ce este o băutură atât de iubită!

La trecerea dintre ani, la aniversări, atunci când sărbătorești promovarea la locul de muncă și la fiecare ocazie de bucurie, paharul de vin spumant este nelipsit. Această băutură foarte îndrăgită pe tot globul reprezintă un indicator al fericirii, al veștilor bune, al bunei dispoziții. Cu siguranță fiecare dintre noi am simțit, măcar o dată în viață, savoarea acestei băuturi, însă câți cunosc cu adevărat toate detaliile despre aceasta?

Fiecare pahar de sampanie pe care îl bei este produs în regiunea Champagne din Franța. Această licoare efervescentă este considerată una dintre cele mai populare de pe glob, o băutură fină, rafinată, un simbol al bogăției și al luxului. Dacă te întrebi ce este atât de special la acest vin spumant, trebuie să știi că, spre deosebire de alte tipuri de spumante, acesta este supus la două etape de fermentare, responsabile pentru mult iubitele bule.

Un alt aspect care întărește caracterul rafinat al acestei băuturi este reprezentat de faptul că, pentru obținerea sa, sunt folosite doar anumite soiuri de struguri: Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier.

După ce strugurii sunt fermentați după metoda clasică, vinul obținut este fermentat alcoolic a doua oară, pentru a permite zahărului să se transforme în alcool și în gaz carbonic. Apoi, se eliberează o cantitate mică de lichid, pentru a îndepărta reziduurile de drojdie, după care se îngheață gâtul sticlelor prin răsturnare și scufundare la -20 de grade, într-o soluție salină.

Aducerea sticlei în poziție verticală va face ca dopul de gheață să iasă afară, iar cantitatea de băutură pierdută se va înlocui cu un amestec din trestie și vin vechi.

sampanie

Cele mai potrivite ocazii pentru a savura un pahar de șampanie

La propria aniversare

Dacă a mai trecut un an din viața ta și te uiți înapoi cu mândrie la toate realizările și cu entuziasm către următoarele reușite, probabil o bună alegere este să ciocnești un pahar de șampanie, împreună cu familia și cu cei mai apropiați prieteni. Această licoare cu bule reprezintă un indicator al bucuriei, al mândriei și al speranței către succes.

Gustul ei desăvârșit îti răsfață simțurile, cu fiecare înghițitură, și adaugă un plus de bucurie la acest eveniment special din viața ta.

La nuntă

Ziua căsătoriei este, probabil, una dintre cele mai importante zile din viața ta. Cum altfel poți sărbători intrarea în viața de familie și unirea destinului cu cel al ființei iubite, dacă nu savurând un pahar de vin spumant de calitate, fin și aromat?

Cina la tine acasă

Atunci când aduni la tine cei mai dragi oameni și organizați o cină deosebită, șampania nu poate să lipsească. Pentru că ai rolul de gazdă, trebuie să te asiguri că faci totul pentru ca seara să devină “efervescentă”, iar licoarea cu bule îți poate garanta acest lucru. O astfel de băutură are puterea de a alunga energia negativă și de a aduce zâmbetul pe buze oricui. Marchează această seară specială cu o licoare rafinată și elegantă, iar cu siguranță toți invitații vor fi impresionați.

Un pahar de șampanie are puterea de a-ți încânta simțurile și de a-ți aduce o stare de bine, așadar comandă chiar acum cele mai fine băuturi!

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.