AcasăTech&ScienceSamsung şi Apple detronează Nokia pe piaţa smartphone

Samsung şi Apple detronează Nokia pe piaţa smartphone

Nokia a inventat conceptul de smartphone în 1996, cu modelul Communicator, însă inovaţiile aduse în ultimii ani pe această nişă de principalii rivali şi declinul constant al propriilor vânzări a trimis compania de pe primul loc direct pe cel de-al treilea în trimestrul doi.

 

Apple a vândut în perioada analizată 20,3 milioane de iPhone-uri, deşi modelul de actualitate iPhone 4 este mai vechi de un an. În mod normal, succesul unui astfel de telefon nu durează atât de mult.

 

Analiştii estimează că Samsung a vândut 19 milioane de smartphone-uri în trimestrul al doilea, cu mult peste cele 16,7 milioane comercializate de Nokia, datorită cererii uriaşe pentru telefoane cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

 

“Portofoliul Galaxy al Samsung s-a dovedit foarte poular, în special modelul de top S2 cu Android”, a declarat un analist al Strategy Analytics.

 

Strategy Analytics estimează că piaţa smartphone a crescut în trimestrul al doilea, ca volum al vânzărilor, cu 76% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

ABI Research sunt mai precauţi, calculând o creştere de numai 62%.

 

Piaţa telefoanelor mobile în general a crescut cu 11,3% în aceeaşi perioadă, la 365,4 milioane de unităţi vândute, potrivit IDC.

 

Creşterea pieţei telefoanelor a încetinit faţă de primul trimestru, când a fost înregistrat un avans de 16,8%, din cauza scăderii volumului vânzărilor modelelor simple, de bază, pentru prima dată în ultimele şapte trimestre. Evoluţia negativă a fost determinată de reducerea cheltuielilor de consum.

 

Strategy Analytics estimează că piaţa telefoanelor mobile a ajuns la 361 milioane de unităţi în trimestrul al doilea.

 

Media estimărilor analiştilor contactaţi anterior de Reuters plasează vânzările de telefoane din această perioadă la 374 de milioane de unităţi.

Ultimele Articole