AcasăActualitateSocialSANITAS intră azi în grevă japoneză. ”Este doar un ultim răgaz”

SANITAS intră azi în grevă japoneză. ”Este doar un ultim răgaz”

Federaţia SANITAS anunţă că salariaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială intră în grevă japoneză, începând de miercuri. Sindicaliştii au mai multe revendicări la negocierea contractului colectiv de muncă, între care deblocarea posturilor şi aplicarea grilei de salarizare.

Sindicaliştii au trimis un mesaj, ”în atenţia decidenţilor politici”, în care le cer acestora să nu se lase amăgiţi de faptul că se începe cu o grevă japoneză.

”Nu vă lăsaţi amăgiţi, greva japoneză anunţată de membrii SANITAS din Sănătate şi Asistenţă socială începând cu data de 7 iunie este un semnal puternic că nimeni nu mai acceptă «jumătăţi de măsură»! Nu interpretaţi ca un semn de slăbiciune faptul că începem protestul cu banderolele pe mână, faptul că nu întrerupem deocamdată activitatea în instituţii publice medicale, medico-sociale, de asistenţă socială etc. Este doar un ultim răgaz pe care l-am acordat guvernanţilor în urma dialogului de săptămâna trecută, la cererea acestora”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia afirmă că, în acest moment, orice amânare a soluţiilor la toate revendicările SANITAS ”nu va face decât să rupă supapa tuturor nemulţumirilor adunate de angajaţii celor două sisteme în ultimii ani”.

”Aţi contabilizat până acum:

• Aplicarea parţială şi inechitabilă a Legii salarizării bugetare în Sănătate şi în Asistenţă socială;

• ”Parazitarea” Legii salarizării bugetare cu fel de fel de ordonanţe de urgenţă şi hotărâri de guvern care au blocat sporurile, au afectat indemnizaţiile de hrană şi, în ultimă instanţă, au diminuat veniturile angajaţilor din cele două sisteme;

• Gestionarea pandemiei cu preţul unor presiuni extreme puse pe salariaţii din spitale, centre de asistenţă socială, centre medicale etc., situaţie care a adus Sănătatea şi Asistenţa socială la limita de rezistenţă;

• Blocarea dialogului social şi tergiversarea semnării contractului colectiv de muncă;

• Sub-finanţarea cronică a Sănătăţii şi a Asistenţei sociale”, au mai transmis sindicaliştii.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.