Scad preţurile în industrie. Minus 0,2% în august faţă de iulie

 

Scăderea lunară a preţurilor producţiei industriale a fost cauzată de evoluţia de pe piaţa internă, unde declinul a fost de 0,4%. În acelaşi timp, preţurile pentru piaţa externă au continuat să crească: cu 0,2% în august faţă de iulie. Industria prelucrătoare este la originea acestei scăderi. Preţurile din acest segment s-au redus cu 0,4%.

 

În schimb, în celelalte sectoare der activitate sunt creşteri de preţuri: în distribuţia apei şi salubritate, de 2,8%, în industria extractivă, cu 0,6%, iar în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă caldă, de 0,2%. Comparativ cu august 2010, datele INS arată o creştere de 8,7% a preţurilor producţiei industriale.

 

Cel mai mult s-au scumpit într-un an distribuţia apei şi salubritatea cu 11,7%. În industria prelucrătoare avansul a fost de 9,6% iar în industria extractivă, de 4,9%. Pe marile grupe industriale, creşteri semnificative de preţuri se remarcă la produsele din industria energetică, de 12% şi în industria bunurilor intermediare, 9,8%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed