x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "politic"

SCANDAL la Timișoara între primar și un mare investitor

Scandal la Timişoara între edilul oraşului şi reprezentanții fabricii de anvelope care intenţionează să deschidă o nouă hală. Primarul blochează extinderea companiei pe motiv că acest lucru nu va face decât să mărească poluarea din oraş. De cealaltă parte, reprezentanţii fabricii susţin că au acord de mediu.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.05.2018, 9:44 | Actualizat: 16.05.2018, 9:44

Directorul companiei de anvelope spune că va fi o premieră, noua hală va fi cu acoperiş verde şi nu va avea niciun impact asupra mediului.

 

 

Sorin Samonid, directorul companiei de anvelope: Este o premieră pentru că hala va fi cu acoperiş verde şi din punct de vedere al mediului avem avizul de la agenţia de mediu cum că nu are niciun impact asupra mediului.

 

Primarul Nicolae Robu susţine însă că extinderea activităţii ar duce la mărirea poluării din zonă, şi de aceea nu va elibera autorizaţia de construcţie.

 

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: Nu scriu în proiect că e hală de depozitare, nici altceva, ci scriu clar: la etajul 1 se va monta o instalaţie de sprayere. Sprayerea se face din câte ştiu cu substanţe chimice. Nu se face cu apă sfinţită. Cu mine ca primar nu se vor aproba investiţii poluatoare.

 

În urmă cu doi ani, compania a investit 10 milioane de euro într-un sistem de filtre care să capteze particulele de miros. Cu toate acestea, mirosul ajunge şi la 2 – 3 kilometri distanţă de fabrică.