x


 • EUR
  4.6669
  USD
  4.0761
 • 16° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  5 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34203 hPa
string(7) "politic"

SCANDALUL MOMENTULUI. Ministrul DAN punctează încă o dată

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a venit cu noi explicații și a precizat că a cerut demisiile șefilor din Poliție pentru că nu s-au respectat procedurile. Ministrul de Interne susține că demisia lui Bogdan Despescu a fost cerută pentru că din 2009 și până în 2018 niște dosare au fost uitate în sertar. Cu privire la cazul șefului Serviciului Omoruri, Radu Gavris, Carmen Dan a apreciat că acesta s-ar fi "decredibilizat" prin intervenția pe Legile Justiței. Implicit, ministrul recunoaște că este vorba despre o execuție politică.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 13.01.2018, 9:25 | Actualizat: 13.01.2018, 9:25

“Eu am solicitat inspectorului general Despescu să dispună măsurile pe care cred că era normal și firesc să le ia un șef de instituție. Eu i-am solicitat demisia. Părerea mea este că în atare situații, când constatăm că avem niște probleme în dosare penale chiar din 2009 până în 2018, eu am considerat că este normal și firesc că cei care l-au chestionat sau au gestionat atât de defectuos această problemă să facă un pas în spate. Este solicitarea pe care am transmis-o public din primul moment”, a declarat Camen Dan, vineri seară, la România TV.

 

Carmen Dan a spus că își dorește ca în Poliție să existe atât șefi cât și angajați responsabili pentru faptele lor.

 

“Sunt proceduri pe care le vom urma. Știm foarte bine că polițiștii sunt funcționari publici cu statut special. Sunt anumite proceduri care presupun o cercetare prealabilă cu sancțiuni care se aplică gradual. Această este legislația. Dar eu cred și îmi doresc cu tărie că în momentul acesta să realizăm că în Poliția Română trebuie să avem și șefi, dar și angajați responsabili”.

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE.