Scenariul „pesimist” al lui Gheorghiță: Peste 1.500 – 1.600 de cazuri noi de COVID-19 pe zi în septembrie

Scenariile „pesimiste” arată o posibilă creștere a numărului de noi cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 până la 1.500 – 1.600 pe zi în a doua jumătate a lunii septembrie, a declarat marți medicul Valeriu Gherorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Sunt scenarii de lucru, sunt în funcţie de dominanţa unei tulpini virale sau a alteia, în funcţie de implementarea altor măsuri care pot să limiteze circulaţia numărului de cazuri. Depinde și de gradul în care populaţia respectă aceste măsuri, de rata de vaccinare. Însă scenariile pesimiste arată o posibilă creştere a numărului de cazuri în luna septembrie chiar de peste 1.500 – 1.600 de cazuri înregistrate zilnic în a doua parte a lunii”, spune Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID spune că a consultat și raportările Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor: „Dacă acum suntem la 9,3 cazuri la suta de mii de locuitori cumulat la 14 zile, în următoarele două săptămâni tendinţa este de dublare, adică o să ajungem la aproape 18 cazuri la două săptămâni la suta de mii de locuitori. Cam acestea sunt predicţiile inclusiv pentru România şi pentru alte 17 ţări europene, care în momentul de faţă sunt pe un trend ascendent.”
Valul 4 al pandemiei de COVID-19, în care tulpina indiană Delta este dominantă, a debutat în România în urmă cu 3 săptămâni, iar vârful valului 4 este așteptat în această toamnă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed