x


  • EUR
    4.7777
    USD
    4.3149
string(16) "instant-articles"

Schimbare majoră: Poți fi RESPINS de bancă și dacă ești bun-platnic

Au apărut bănci care acordă credite de nevoi personale în funcţie de datoriile angajatorului la Fisc.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.10.2019, 11:15

Dacă la majoritatea băncilor angajatorul unui solicitant de credit este verificat doar pentru preîntâmpinarea unor fraude, sau doar pentru a se stabili dacă nu are probleme financiare care să îi pună în pericol activitatea, în cazul unor bănci, spre exemplu Raiffeisen Bank, o restanţă a angajatorului de 1.003 lei per angajat către Fisc poate fi suficientă pentru a respinge un client bun platnic, cu istoric foarte bun şi cu venituri suficiente, scrie economica.net. 

 

Dacă până nu demult băncile analizau doar profilul clientului ca bun sau rău platnic, precum şi natura şi siguranţa veniturilor sale, acum unele bănci acordă crediitele de nevoi personale în funcţie de profilul angajatorului.

 

Într-adevăr, prevederile regulamentului BNR nr. 17/2012 privind unele condiţii de creditare obligă instituţiile financiare implicate în creditarea persoanelor fizice să evalueze riscul de nerambursare a unui credit în functie de gradul de certitudine şi de caracterul de permanenţă a veniturilor eligibile ale solicitantului de credit şi, în consecinţă, să se asigure de continuitatea în viitor a veniturilor pe care le consideră eligibile pentru obţinerea şi rambursarea unui credit.