America se pregătește de schimbarea lui Joe Biden. Posibili succesori

Schimbarea lui Joe Biden

Performanța slabă a președintelui american Joe Biden în dezbaterea electorală cu fostul președinte Donald Trump i-a făcut pe unii democrați să-și pună problema nominalizării unui alt candidat în cursa pentru Casa Albă. O listă cu posibile nume a apărut deja, relatează New York Times. Politicianul cu cele mai mari șanse pare a fi Gavin Newsom, guvernatorul Californiei.

Pentru schimbarea candidatului ar fi nevoie, cel mai probabil, ca Biden să iasă din cursă, ceea ce președintele nu intenționează să facă, potrivit echipei sale de campanie. Iar riscurile sunt reale. Unii dintre potențialii candidați nu au ajuns încă la nivelul unei curse atât de importante și nu există garanții că vor trece testul.

Numele lui Gavin Newsom este cel mai mult vehiculat în presa de peste Ocean. Guvernatorul statului California și fost primar al orașului San Francisco, el a fost pintre primii care au vorbit în apărarea lui Biden după dezbaterea cu Trump. El are câteva avantaje clare: este expert în campanii electorale, vine dintr-un stat mare și s-a folosit de orice ocazie pentru a lansa atacuri la adresa lui Trump și a apăra Partidul Democrat.

Schimbarea lui Joe Biden

Vicepreședintele Kamala Harris, fost procuror și senator de California, nu a reușit să-și definească rolul ca vicepreședinte al SUA. Inițial însărcinată cu abordarea unor probleme polarizante și insolubile, cum ar fi migrația ilegală, ea a fost privită de unii democrați ca o potențială slăbiciunee politică.

Deși aceste preocupări s-au atenuat între timp, Harris are o cotă de popularitate foarte scăzută, cu doar puțin mai mare decât cea a președintelui. Pe de altă parte, Harris a devenit vocea principală a Casei Albe în apărarea dreptului la avort.

Guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer, a devenit rapid ca o vedetă națională a Partidului Democrat, ajutată parțial de faptul că Trump a numit-o „acea femeie din Michigan”. Guvernator cu două mandate, Whitmer i-a ajutat pe democrați să obțină în 2022 controlul deplin asupra legislativului și guvernului din Michigan pentru prima dată în 40 de ani.

.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed