Scholz anunţă un ajutor financiar de miliarde de euro destinat importatorului de gaze Uniper, afectat de războiul din Ucraina

Conform acordului, Guvernul german va achiziţiona un pachet de 30% din Uniper — cel mai mare importator de gaze provenite din Rusia al ţării — şi îi va oferi finanţare.

Pe măsură ce livrările de gaze au fost reduse, compania Uniper a fost nevoită să achiziţioneze gaze mai scumpe din alte surse de pe piaţă pentru a-şi îndeplini contractele, ceea ce a cauzat probleme majore de lichiditate.

”Nimeni nu va fi lăsat singur. Putem gestiona problemele anul acesta şi anul viitor şi vom ajuta atât timp cât va fi necesar”, a declarat Scholz.

Scholz a continuat spunând că gospodăriile germane vor plăti preţuri mai mari la gaze în toamnă.

”Totul va deveni mai scump. Mai devreme sau mai târziu, acest lucru va fi resimţit de toată lumea”, a subliniat cancelarul.

Taxa pentru consumatori ar putea duce la o creştere de 2 eurocenţi pe kilowatt-oră, a explicat Scholz, care ar putea însemna 200 până la 300 de euro pe an, pentru o familie alcătuită din patru membri.

”Nu veţi fi niciodată singuri”, a adăugat Scholz şi a argumentat că Germania va lansa o reformă a plăţilor sociale în 2023.

Va exista protecţie legală pentru familiile cu venituri mici care au probleme cu plata facturilor la energie, potrivit cancelarului german.

”Vom face tot ce este necesar, pentru ca împreună ca naţiune, companii şi cetăţeni, să trecem peste această situaţie, astfel încât nimeni să nu fie pus într-o situaţie insolubilă”, a conchis Scholz.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri