Se anunţă o nouă revoluţie care porneşte din Anglia!

0

Marea problemă economică şi socială a acestui deceniu este inegalitatea care ia diferite forme. Cea mai gravă este cea a distribuirii veniturilor.

Îngrijorată de inegalitatea în creştere, Marea Britanie a a­nun­ţat la sfârşitul lunii august o se­rie d­e măsuri menite să spo­­reas­că transparenţa privi­toa­re la plăţile primite de executivii din com­­pa­nii, sperând astfel să crească pre­si­­u­nile asupra companiilor care oferă pa­­chete generoase de plăţi şefilor, dar li­mi­tează plăţile angajaţilor de rând. Ob­ser­­va­torii apreciază că măsurile vor de­ter­­­mi­na angajaţii să ceară majorări de salarii.

 

Propunerile includ un plan de a obliga toate companiile listate public să-şi facă public raportul salariilor, comparând salariile CEO-ului cu cel al angajatului de rând, cât şi cel de a crea un registru al companiilor care s-au confruntat cu opoziţia acţionarilor faţă de nivelul plăţilor oferite executivilor, potrivit New York Times.

 

În cea mai mare parte a Occidentului, publicul îşi exprimă o nemulţumire în creştere cu privire la ceea ce criticii spun că sunt salarii excesive pentru liderii de business. Această nemulţumire a contribuit la ascensiunea populiştilor în multe ţări, în condiţiile creşterii pronunţate a di­fe­renţei dintre salariile angajaţilor şi cele ale executivilor. În SUA, pachetele de plăţi pentru şefii de top au avansat anul trecut, cel mai bine plătit dintre aceştia, Thomas M. Rutledge, CEO al Charter Commu­ni­ca­tions, băgând în bu­­zunar 98 mil. dolari, de 2.617 ori sa­la­riul mediu al unui muncitor american de rând.

 

mai multe, pe zf.ro.