x


  • EUR
    4.8375
    USD
    4.0949
string(16) "instant-articles"

Se anunță PROTESTE URIAȘE. Ministerul care nu mai are bani

Baroul Bucureşti şi câteva Barouri din ţară solicită ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să rezolve problema onorariilor restante către avocaţii din oficiu.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 19.11.2018, 9:17

Numai către Baroul Bucureşti datoriile Ministerului se cifrează la aproximativ 300.000 de euro, bani pe care avocaţii îi aşteaptă din luna august. Se strâng, de asemenea, semnături pentru organizarea unor acţiuni de protest. În ultimă instanţă, avocaţii nu exclud varianta acţionării Ministerului Justiţiei în judecată.

 

Baroul Bucureşti şi Baroul Dolj au trimis Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, adrese prin care solicită plata sumelor restante pe care Ministerul le are către avocaţii dn oficiu. Mai mult, avocaţii au lansat o petiţie prin care solicită plata onorariilor şi ameninţă cu proteste.

 

Baroul Bucureşti se află în imposibilitatea de a plăti avocaţii din oficiul pe lunile august şi septembrie, în condiţiile în care Ministerul Justiţiei nu a virat banii necesari. Este vorba, potrivit adresei Baroului Bucureşti postată la Curtea de Apel Bucureşti, despre aproximativ 300.000 de euro (aproximativ 1,6 milioane de lei) reprezentând onorarii avocaţi din oficiu pentru lunile august şi septembrie 2018, la care se adaugă aproximativ 3.900 de lei reprezentând onorariile curatorilor speciali pentru aceeaşi perioadă. “Baroul Bucureşti vă solicită să ne comunicaţi motivele pentru care s-au înregistrat întârzieri în achitarea onorariilor şi luarea tuturor măsuilor pentru a asigura resursele necesare plăţii contravalorii acestora”, se arată în adresa Baroului Bucureti către Ministerul de resort. Instituţia propune, de asemenea, ca, în cazul în care este necesar, Ministerul Justiţiei să înainteze propuneri către Ministerul Finanţelor Publice în vederea deschiderii de credite cu suma suficientă pentru achitarea la zi a onorariilor.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET