x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(8) "joburihr"

Se caută o întreagă echipă de conducere pentru o companie importantă din domeniul energiei

George Butunoiu recrutează șase poziții de top pentru o singură firma din domeniul energiei, inclusiv poziția de CEO. 

Author: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.03.2019, 12:47

Cel mai cunoscut head hunter din România, George Butunoiu, are în această perioadă un proiect mai deosebit: trebuie să găsească întreaga echipă de conducere pentru o companie importantă din domeniul energiei.

George Butunoiu

”Foarte rar apar atât de multe recrutări pe poziții de top pentru un singur angajator – de regulă, asta arată că firma este într-o expansiune puternică, sau se face trecerea de la un model de business antreprenorial la unul de tip corporatist”, a declarat, pentru Money.ro, George Butunoiu.

Pentru poziția de director general, salariul va fi de 10,000€ net/ lună, iar celelalte posturi de conducere vor fi de asemenea foarte bine plătite.

Interesant este că această companie – din motive evidente George Butunoiou nu i-a dezvăluit numele – are în vedere atât specialiști români, cât și expați. ”De mai mulți ani românii și străinii candidează cot la cot pentru posturile de management, nu mai există aproape nicio diferență”, susține recruiter-ul.

Având în vedere în ce context se află piața muncii astăzi, procesul de selecție va dura cel puțin 6 luni, mai spune George Butunoiu.

Criza de specialiști și deficitul de forță de muncă de pe piață fac parte din discursul majorității companiilor din România, arată Bestjobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Cel mai greu se găsesc angajați în domeniile: producție, vânzări, IT, inginerie, logistică, financiar-contabil și customer service. Nivelul de experiență cel mai greu de recrutat este mid-level (52,5% dintre respondenți), entry-level (27,7%), senior level (19,8%). Marea majoritate a angajatorilor reușește să recruteze angajatul potrivit în cel mult două luni de la anunțarea postului. În unele situații, însă, găsirea candidatului potrivit pentru un anumit post, de la momentul lansării anunțului de recrutare, poate dura între două și trei luni, au spus 13% dintre respondenți, iar 10% au arătat că poate dura chiar și trei-șase luni, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Bestjobs.

George Butunoiu este cotat ca fiind cel mai bun specialist în recrutare din România. S-a lansat în industria de recrutare din 1992, aducând în România un standard internaţional pentru o meserie complet nouă. Head hunter-ul a lucrat pentru mai multe companii internaţionale din acest domeniu până în 2006 când a creat compania care îi poartă numele.