Se dau amenzi usturătoare! Românii mai au la dispoziție o zi să completeze formularul.

Duminică este ultima zi în care românii îşi mai pot face recensământul, iar cei care nu o vor face riscă amenzi usturătoare.

Autoritățile s-au mobilizat, iar în Capitală, punctele de recenzare sunt peste tot, în staţiile de metrou, la gară, în mall-uri şi chiar la piscine. Cei care nu vor face recensământul riscă acum amenzi de până la 3.000 de lei.

După încheierea primelor două etape, cea online, respectiv culegerea datelor din ușă în ușă, românii care n-au completat chestionarul sunt așteptați la centrele de recenzare.

„O bătaie de joc. Ăsta e părerea mare, o bătaie de joc ca de fiecare dată pentru români”, spune un bărbat, pentru Antena 3.

De cealaltă parte, au fost și români care au decis să îmbine utilul cu plăcutul. În sectorul 6, de exemplu, un centru de recenzare a fost amplasat la piscină.

Locuitorii Capitalei se pot recenza în punctele înființate în stațiile de metrou, la centrele comerciale sau în Gara de Nord.

Cele mai multe centre de recenzare se regăsesc în sectorul șase al Capitalei
Recensământul n-a fost lipsit de obstacole.

„În prima etapă putem vorbi despre o funcționare greoaie a platformei în anumite motive, din cauza unui număr mare de accesări simultane, iar în partea a doua putem aminti de lipsa recenzorilor, care a adus la îngreunarea procesului de recenzare”.

Recensământul, anulat inițial pe fondul pandemiei, ajunge la final duminică seară.

Potrivit INS, până la 28 iulie a fost recenzată 93 % din populația țintă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri