AcasăPoliticSe face CURĂȚENIE la Guvern. Ce miniștrii vor pleca acasă? Nicolae Ciucă...

Se face CURĂȚENIE la Guvern. Ce miniștrii vor pleca acasă? Nicolae Ciucă decide luni

Un val de remanieri ar putea avea loc la Guvern săptămâna viitoare odată cu prezentarea evaluării miniștrilor.

Nicolae Ciucă a finalizat încă de săptămâna trecută evaluarea miniștrilor, iar datele urmează să fie făcute publice luni.

Realitatea scrie că până acum, în spațiul public au fost vehiculate mai multe nume de miniștri care ar putea pleca acasă. Printre ei se numără Virgil Popescu, Marcel Boloș, Csekke Atilla, Adrian Câciu sau Vasile Dâncu, care au făcut erori grave în ultimele șase luni de zile.

Din cauza împrumuturilor la dobânzi de peste 9 la sută, liberalii sunt nemulțumiți de Adrian Câciu, titularul de la finanțe care s-ar afla pe lista scurtă a miniștrilor care ar putea pleca acasă.

Adrian Câciu ar putea pleca de la Minister

„Nu, nu am de ce să fiu, dar, evident, premierul decide, dacă este cazul, la evaluarea miniștrilor, dacă un ministru și-a făcut treaba, nu și-a făcut treaba. Dacă sunt retrageri din guvern, acesta este atributul premierului și îl respect. Deci, considerați că v-ați făcut treaba? Eu consider că mi-am făcut treaba, da”, a răspuns categoric ministrul Finanțelor – Adrian Câciu, după ce a fost întrebat dacă este vizat de o eventuală demitere din Cabinet, la conferința de presă de după ședința Guvernului, pe 29 iunie.

Un alt ministru care provoacă nemulțumiri ar fi Marcel Boloș. El nu ar fi în grafic cu implementarea PNRR.

„Colegii miniștri au făcut eforturi pentru a duce la bun sfârșit jaloanele și sunt convins că responsabilitatea miniștrilor, dar și a colegilor care sunt implicați în implementarea jaloanelor, va fi aceeași. Nu ne permitem să riscăm încasarea acestor bani, care sunt de o importanță vitală pentru stabilitatea financiară a României”, a declarat vineri, 1 iulie, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.

Virgil Popescu, pe lista neagră

Csekke Atilla ar putea pierde funcția de la Ministerul Dezvoltării din cauza programului Anghel Saligny. Primarii PSD și PNL sunt nemulțumiți de modul în care au fost împărțite cele 65 de miliarde de lei pentru apă, canalizare, gaze și drumuri. În mai multe ședințe înterne ale social-democraților și liberalilor au apărut nemulțumiri față de implementarea programului de dezvoltare locală.

Totodată, o posibilă plecare din guvern ar putea fi cerută chiar de Klaus Iohannis. Acesta este nemulțumit de Vasile Dâncu care a afirmat în fața presei că Marea Neagră e blocată de mine.

„Pentru navigație este foarte important, într-un fel a fost blocată Marea Neagră, am discutat de mai multe ori la comitetele noastre, inclusiv la comitetul de afaceri externe”, a declarat Vasile Dâncu, ministrul Apărării, la un post TV, în urmă cu o lună, despre minele ce plutesc pe mare.

Ministrul Energiei Virgil Popescu este atacat din toate pozițiile de partenerii de la PSD, dar și de cei din opoziție. Acesta este acuzat chiar de liderul PSD Marcel Ciolacu că actuala Criză la energie și carburanți ar fi și din vina lui.

Ultimele Articole