„Se fură 10.000 de euro pe oră la CNADNR!”. Reprezentant al companiei: Ajungem la preț dublu pentru o autostradă

0
„Se fură 10.000 de euro pe oră la CNADNR!”. Reprezentant al companiei: Ajungem la preț dublu pentru o autostradă

“Păi să vină aici procurorii să vadă cum 10.000 de euro pe oră fură ăştia aici. 10.000 de euro pe oră! În fiecare ziulică. Cum s-a făcut ziua, cum pac! (…) dau contractele cui vor muşchii lor”, a declarat consilierul juridic pentru Puterea.

 

 

Acuzațiile acestuia vin în urma comunicatului prin care compania de stat a anunţat că a primit o singură ofertă pentru licitaţia privind refacerea lotului 3 din autostrada Sibiu-Orăştie.

 

„Lotul 3 are 22,1 km. Dacă împărţim 604 de milioane lei, cât este oferta Salini (pentru tot lotul 3 – n.r.), la 22,1 km, iese o sumă în jur de 27.391 lei pe metru liniar, care înmulţit cu 225 metri, cât este demolat acolo, ne iese o sumă în jur de 5-6 milioane lei. Ei bine, până acum, în regie proprie faţă de oferta care a rezultat dintr-o licitaţie, înseamnă că a depăşit o dată şi jumătate suma respectivă, fără a lua în calcul cheltuielile cu asfaltul şi alte lucruri care vin ulterior. Deci, în regie proprie, cu banii pe care îi fură domnul Homor (șeful CNADNR – n.r.), domnul Boloş (secretar de stat în Ministerul Transporturilor – n.r.) şi cu domnul Costescu (ministrul Transporturilor -n.r.), ajungem la un preţ dublu al autostrăzii”, spune Goga.

 

Șeful CNADNR are un salariu de 7.000 euro pe lună, mai spune Goga.

 

 

O porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, se demolează şi se reface complet din cauza unor fisuri apărute în asfalt. Termenul de remediere a problemelor fusese însă stabilit iniţial de autorităţi pentru luna decembrie a anului trecut.