Se închid cluburile de fițe din București. Gata cu petrecerile ilegale

0
19

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat, sâmbătă seară, că activitatea clubului Bamboo din București a fost suspendată, după ce localul a organizat o petrecere într-un cort construit fără autorizație, pe un sit arheologic protejat. Pe pagina de Facebook a clubului era anunțată o petrecere pentru sâmbătă seară, care însă nu a mai avut loc.

Poliția Capitalei a informat că, după verificările efectuate, „spațiul este în concordanță cu legislația în vigoare”, dar unele dintre mesele amenajate pe terasă nu aveau între ele distanța legală, motiv pentru care clubul Bamboo a fost amendat cu 30.000 de lei. Totodată, s-a mai constatat că „operatorul economic nu deține autorizație de funcționare”, motiv pentru care a mai fost aplicată o amendă de 1.000 de lei și „măsura complementară aferentă de suspendare a activității”, a anunțat Poliția Capitalei.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a relatat, pe contul său de Facebook, că zilele trecute Poliţia Locală a descoperit că la clubul Bamboo se construieşte un cort, chiar dacă, spune edilul, nu există autorizaţie. „Nici nu aveau cum să aibă, spaţiul respectiv e sit arheologic protejat şi nu se poate construi pe el nimic”, a scris Radu Mihaiu. El a spus că, deși „Poliția locală a formulat o plângere penală, conform procedurii”, cei de la Bamboo „au continuat”. „Locuitorii din zonă ne-au transmis că se lucrează în continuare, ba mai mult, se făceau probe de sunet. Se pregăteau să organizeze petreceri de fițe în ciuda pandemiei”, a mai scris edilul pe rețeaua socială.

Şi în cazurile cluburilor Loft şi Casa di David este analizată de DSP măsura de suspendare a activității.