x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(6) "europa"

Se închide EUROPA? Restricții fără precedent în tot mai multe țări

După o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, mai multe țări europene impun restricții drastice.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.10.2020, 10:47

În fața exploziei de îmbolnăviri de Covid, tot mai multe țări sunt obligate să impună din nou restricții. Parizienii vor fi siliți să-și reducă interacțiunile începând de luni, după ce în ultimele săptămâni numărul de cazuri a depășit zilnic 10.000.

Atât Cehia cât și Polonia au raportat cifre record: 3.500 de infectări, respectiv 2.300. Și Rusia revine la situația gravă din primăvară: joi au fost înregistrate peste 9.400 de noi îmbolnăviri, cel mai mare număr zilnic după data de 23 mai.

În Paris, dar şi în Lille, Lyon, Grenoble, Toulouse şi Saint-Etienne, cazurile se înmulţesc alarmant, iar autorităţile se văd nevoite să ia noi măsuri.

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății: “Nu avem de ales decât să clasificăm Parisul şi împrejurimile în zona de alertă maximă începând de luni. Înseamnă că parizienii vor trebui să-şi reducă drastic interacţiunile sociale: fără întâlniri de familie, fără petreceri, barurile închise de tot. Înainte de a decide, vom reevalua situaţia duminica.”

Noi state incluse pe lista celor „nesigure”. Restricții pentru românii care se întorc în țară
Şi sistemul medical din Cehia este supus unei presiuni extraordinare, de când laboratoarele raportează zilnic mii de cazuri noi. În ultimele 24 de ore a fost bătut un nou record: peste 3500 de noi teste pozitive.

Hana Blahova, epidemiolog șef al spitalului Na Bulovce: “Ne pregătim pentru un val de pacienţi. Dacă numărul lor creşte mult, atunci vom apela la planul nostru de transformare pentru a adăuga paturi suplimentare secţiilor pregătite deja.”

250 de poliţişti cehi vor ajuta autorităţile sanitare să identifice persoanele de contact ale celor infectaţi. De astăzi, pasagerii care urcă în tren fără mască riscă amenzi de 40 de euro.

Şi guvernul britanic e pe punctul de a înăspri regulile în regiunile în care virusul se răspândeşte vertiginos.

Începând de sâmbătă, locuitorii din Liverpool, Warrington, Hartlepool şi Middlesbrough nu vor mai avea voie să se viziteze.

Primar Middlesbrough: “Nu sunt necesare, sunt exagerate, afectează mentalul şi nimicesc locuri de muncă.”

Noile reguli vor duce la 22 de milioane numărul britanicilor care sunt supuşi unor extra-restricții.