x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(6) "europa"

Se închide o țară europeană? Cazurile de coronavirus au explodat. Zeci de mii de români sunt acolo

Vești proaste pentru românii care se află în Marea Britanie sau doresc să călătorească, țara ar putea fi închisă din pricina cazurilor de coronavirus care au crescut.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.09.2020, 9:38

Pub-urile, restaurantele şi barurile ar putea fi închise pentru cel puţin două săptămâni, iar întâlnirile cu familia ar putea fi interzise în noua stare de urgenţă. De asemenea, vor rămâne deschise doar firmele care nu îşi pot trimite angajaţii să lucreze de acasă. Aceste măsuri fac parte din planul prezentat de Guvernul Marii Britanii săptămâna trecută, conform Daily Mail.

“Naţiunea, dar şi partidul, erau nepregătite săptămâna trecută să treacă la pasul următor. Al doilea val nu era atât de bine înţeles. Spre deosebire de prima stare de urgenţă, nimeni  nu a mai văzut acum fotografii cu saci de cadavre în Spania şi Franţa încă, iar asta are un efect important. Măsuri dure vor veni, însă. Sunt inevitabile, dacă ne uităm la cifre”, a declarat o sursă guvernamentală pentru cotidianul citat.

Măsurile de urgenţă ar putea fi impuse în zone din nord-estul Marii Britanii încă din această săptămână, după ce oraşul Liverpool a înregistrat o medie de 146,3 cazuri la suta de mii de locuitori, în creştere faţă de săptămâna anterioară, când era la 95,8 la 100.000 de locuitori.

Londra ar putea intra şi ea într-o stare de lockdown total, dacă infectările continuă să crească. “Soarta capitalei este pe muchie de cuţit”, a declarat un oficial guvernamental.