x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(16) "instant-articles"

SE ÎNGROAȘĂ gluma: Ar putea exista îmbolnăviri cu coronavirus FĂRĂ LEGĂTURĂ cu China

Dacă în România, până acum, nimeni nu a fost diagnosticat cu noul coronavirus, în schimb în Italia, doi oameni au murit, infectate cu periculosul COVID 19.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.02.2020, 11:34

Victimele, un bărbat și o femeie, provin din localități mici, de munte, și NU au intrat în contact cu nimeni din China și cu niciun bolnav, scrie PRO TV. 

Alarmant este că, în ultimele 24 de ore, s-a dublat numărul îmbolnăvirilor din Peninsulă: vorbim deja despre 42 de persoane. Din precauţie, în regiunile Lombardia şi Veneto, unde sunt și comunități mari de români, autorităţile au luat decizia de a închide școlile și de a anula manifestaţiile publice.

În nordul Italiei, în regiunea Veneto, a fost ridicat în doar câteva ore un spital improvizat, format din 12 corturi, gata să primească aproape 100 de pacienţi infectaţi cu temutul COVID 19.

Primul pacient diagnosticat a fost un bărbat care s-a întâlnit cu o persoană întoarsă recent din China. Virusul a fost confirmat apoi la soția italianului bolnav și la un prieten, apoi la trei bolnavi aflați în spitalul în care omul a fost internat. În schimb, la persoana revenită din China, analizele au ieșit negativ. A provocat îngrijorare faptul că ar putea există îmbolnăviri cu virusul COVID 19 care să nu aibă legătură cu China sau Wuhan.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS: ”Cazurile pe care le vedem în restul lumii, chiar dacă sunt în număr mic, nu au legătură cu Wuhan sau China, ceea ce ne îngrijorează.”

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a cerut intensificarea măsurilor de izolare, deoarece focarul se poate extinde în orice direcţie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS: ”Fereastra de oportunitate pentru a ţine sub control epidemia este tot mai mică, dar mai avem o şansă.”

Autoritățile italiene le recomandă oamenilor să stea mai mult în case. Au închis şcolile şi au interzis orice activitate publică.

În regiunea Veneto este și o comunitate puternică de români. Iată ce povestesc doi români despre măsurile luate în zona.

Daniel Saboanu, român din Italia: ”La Padova, unde a murit acest bărbat, persoană în vârstă, s-au închis toate activitățile comerciale, toate școlile, inclusiv primarul a spus că se va închide duminică și nu se va merge la sfânta liturghie. Sunt îngrijorați puțin cei cu copii care merg în școli, care frecventează grădinițele, pentru că este singurul loc unde se poate difuza acest virus.”