x


 • EUR
  4.7619
  USD
  4.1988
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Se întâmplă în TOATE MAGAZINELE din România! “Știm că se doreşte instaurarea PANICII”

Retailerii aduc mai multă carne din import odată cu apariţia pestei porcine africane. Ministerul Agriculturii trebuie să intervină sunt de părere cei de la Pro Agro.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 10.08.2018, 8:33

Federaţia Naţională Pro Agro atrage atenţia asupra faptului că majoritatea retailerilor au mărit achiziţiile intracomunitare de carne, în defavoarea cărnii româneşti, odata cu apariţia pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul ţării, solicitând Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să intervină “în aceste momente atât de grele pentru crescătorii de porci din România”.

 

“Considerăm că scopul retailerilor este de a pune o presiune mai mare asupra fermierilor care cresc suine în România, prin practicarea unor preţuri de dumping. Solicităm sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin instituţiile pe care le coordonează, să intervină în aceste momente atât de grele pentru crescătorii de porci din ţara noastră. Considerăm că motivul invocat de marile reţele de distribuţie, respectiv scăderea drastică a cererii pe piaţa internă, nu este justificat. Noi fermierii ştim că se doreşte instaurarea panicii printre producătorii de carne, prin lipsa comenzilor şi aducerea unor cantităţi mari de carne din alte state”, se menţionează într-un comunicat al federaţiei citat de Agerpres.

 

Articolul integral pe CAPITAL