Se interzice circulația după orele 20:00? Urmează RESTRICȚII dure pentru români

De câteva zile sunt discuții aprinse privind impunerea de noi restricții la nivel național pentru a ține sub control valul trei al pandemiei. Decizia finală ar putea fi luată joi. Conform unor surse, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să fie convocat în această zi, susține Digi24.

 

Până în acest moment, există o serie de propuneri. Este în discuție o diferențiere de restricții între cele din weekend și restul săptămânii. Se ia în vedere ca magazinele să fie închise la 16. Totodată, circulația va fi restricționată de la ora 20.00 pentru weekend. Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămân neschimbate.

 

Se cere DEMISIA! Ministrul Finanțelor trebuie să plece: NU există un motiv mai bun

 

Miercuri vor fi discutate și alte propuneri.

Totodată, acolo unde incidența este crescută vor fi restricții naționale. La acest moment se discută încă dacă să se ia în calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie.

 

 

Rafila a găsit VINOVATUL pentru numărul mare de infectări: De ce am așteptat 90 de zile?

 

 

Propuneriile de restricții, aflate pe masa Guvernului

Despre variantele aflate  în lucru la Guvern a dat detalii șeful DSU Raed Arafat. El a spus dacă este de acord să fie impuse măsuri suplimentare și eventual o carantină prelungită pe timp de noapte. Raed Arafat a comentat că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, spune Raed Arafat.

 

Raed Arafat a respins categoric posibilitatea unei carantine totale de weekend.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed