Se lucrează intens la Autostrada A0, noua centură a Capitalei. Când va fi gata

Autostrada A0, un șantier gigantic în prezent, care va deveni noua centură a Bucureștiului, este deocamdată pe hârtie. Atunci când va fi gata, șoseaua modernă va ocoli Capitala și care va face legătura cu toate celelalte artere mari și importante.

Noua centură modernă a Capitalei are o lungime de aproape 101 kilometri (mai exact, 100,7), iar scenariul actual (și destul de optimist) este că anul în care vom putea circula pe Autostrada A0 este 2024, scrie site-ul b365.ro.

Totuși, peste doi ani, ar trebui să se se dea în funcțiune doar pe jumătate din noua centură, adică pe cei cei aproximativ 52 de kilometri din partea de sud a inelului rutier modern care va înconjura Capitala.

Până la finalul lui septembrie 2022, scrie Hotnews, s-au semnat contractele cu constructori pentru trei sferturi din autostrada A0, adică pentru 75 de kilometri, în vreme ce pentru două tronsoane licitațiile se tot poticnesc de mai mult de trei ani.

Ce declara Sorin Grindeanu despre Autostrada A0

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor anunța, acum câteva zile, că Lotul 3 al noii centuri a Capitalei, segmentul A0 Nord Afumați – Pantelimon, are un constructor desemnat, o companie din China care are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţia lucrărilor. Antreprenorul chinez va construi inclusiv 7 pasaje pe acest lot 3 al A0.

Pe canalul său de YouTube, Ionuț Ivașca a publicat, acum câteva ore, filmarea unei ture complete a viitorului inel de centură care va înconjura Capitala, o înregistrare video aeriană completată de informații despre stadiul lucrărilor pentru șantierele în lucru pe Autostrada A.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed