Se pot lua dividende o dată la trei luni. Cum profită statul

Modificarea se va aplica de săptămâna următoare.

 

Printre cei care pot lua bani în avans se află inclusiv statul. Este un detaliu extrem de important, mai ales că ne apropiem de sfarsitul lunii, adică de momentul rectificării bugetare. Statul ar putea să încaseze de la companiile la care este acţionar, aproape două miliarde de lei dividende. Vorbim însă de o estimare pentru că, suma pe tot anul acesta este de 3,6 miliarde, iar acum ar putea să primească doar pentru şase luni, adică două trimestre.

 

La aceste sume se adaugă dividendele pe anul trecut şi, să nu uităm, statul e majoritar în companii profitabile, inclusiv listate la bursă. Iar toţi aceşti bani se vor vedea ca un plus în buget, unul numai bun în situaţia în care trebuie să menţii un deficit de sub trei la sută, iar analiştii spun că e aproape imposibil. Cu astfel de legi, poate fi posibil.

 

În ceea ce îi priveşte pe privaţi, ei pot să folosească banii din firmă mai devreme, ceea ce înseamnă că ar putea să facă, de exemplu, investiţii noi. Există totuşi şi consecinţe negative. Dacă la final de an închei pe minus, vei fi obligat să aduci bani de acasă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed