x


  • EUR
    4.8732
    USD
    4.1013
string(11) "actualitate"

Se prelungește starea de alertă! Președintele Klaus Iohannis a decis. Ce se va întâmpla cu măsurile de relaxare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, prelungirea stării de alertă. Totodată, șeful statului a atras atenția că unele măsuri vor continua să fie relaxate și după această decizie.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.06.2020, 14:35

„Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că și ultimul weekend de relaxare s-a resimțit la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim precauți. Suntem de acord ca se va impune prelungirea stării de alertă.

Sigur, vor fi mai puține restricții, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit „stare de alertă”.

Gândiți-vă că sunt măsuri care trebuie obligatoriu continuate cu un caracter aproape permanent: Distanțare socială, purtarea măștii, măsurile de igienă, evitarea aglomerațiilor, aceste lucruri trebuie să înțelegem că vor rămâne în continuare”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai făcut apel la parlamentari să fie responsabili și să dezbată prelungirea stării de alertă, pentru a evita astfel răspândirea virusului.

„Parlamentul trebuie să ia în dezbatere această prelungire a stării de alertă. Stimați parlamentari, fiți responsabili, gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament.

Guvernul a luat cele mai bune măsuri, a luat măsurile care au dus la o răspândire foarte limitată a acestei emidepii.

Nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a mai adăugat președintele Iohannis.