Se reiau marile procese! Aceștia sunt fericiții beneficiari ai deciziei CCR

Multe procese de corupție care au fost judecate de completuri de 3 de la instanța supremă și care nu au decizii definitive vor fi reluate de la zero, iar printre beneficiari se vor număra Darius Vâlcov, Alina Bica, Elena Udrea, Dan Șova, Vlad și Mircea Cosma, a explicat pentru HotNews.ro avocatul Toni Neacșu. El spune însă că pentru condamnați cu decizii definitive, precum Liviu Dragnea, nu mai există nicio cale directă de atac, „singura soluție” fiind CEDO, care implică însă o procedură de durată.

 

Toni Neacșu, avocat în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, cel care a invocat constituirea nelegală a completurilor de 3 și 5 judecători de la instanța supremă, a explicat pentru HotNews.ro efectele deciziei de miercuri a Curții Constituționale.

Există două situații:

  • Dosarele aflate acum la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție vor fi redistribuite unor alte completuri, după ce acestea se refac cu judecători specializați în fapte de corupție.
  • În cazul dosarelor cu decizii la completurile de 3 se admit apelurile și se retrimit pentru rejudecare la instanța de fond. Adică procesul se reia de la zero.

 

Articolul integral pe HOTNEWS

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri