x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Se sfințește Catedrala Mântuirii Neamului. Mii de oameni participă la ceremonii

Slujba de sfințire a Catedralei Mânturii Neamului, a cărei construcție nu este finalizată și pentru care s-au cheltuit până acum cel puțin 110 milioane de euro, a început duminică, la ora 9.00.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 25.11.2018, 9:13

Mii de oameni asistă la ceremonii, urmărind slujba pe ecrane montate afară. Catedrala nu are autorizație de securitate pentru incendiu, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis că Patriarhia poartă întreaga responsabilitate pentru siguranța participanților la evenimentele de astăzi. Reprezentanții Patriarhiei estimau că la eveniment vor fi prezenți câteva zeci de mii de credincioși.

 

Sluba de sfințire a altarului Catedralei a început la ora 9.00 și este oficiată de către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului și Patriarhul Daniel, alături de un sobor de mitropoliţi şi preoţi.

 

Câteva mii de oameni s-au adunat deja, duminică dimineață, pe esplanada din faţa Catedralei Mântuirii Neamului pentru slujba de sfințire a altarului lăcașului de cult.

 

Premierul Dăncilă a ajuns în jurul orei 08.00 la Catedrala Mântuirii Neamului, pentru a participa la slujbă. Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat la eveniment, dar a anunțat că nu poate participa, deoarece este la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

 

Articolul integral pe HOTNEWS