x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Sebastian Ghiță, LOVITURĂ pentru Laura Codruţa Kovesi!

Sebastian Ghiță anunță că a făcut o plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.12.2018, 8:28

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, judecat în mai multe dosare și refugiat în Serbia, a declarat telefonic, duminică seara, la România TV că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Sebastian Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor, recent înființată prin OUG. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa, fostul partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu, de numele căruia se leagă scandalul falimentării FNI.

 

După mai multe luni de tăcere, fostul deputat Sebastian Ghiţă reapare în spaţiul public cu noi acuzaţii la adresa fostului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

„După ce am prezentat statului român toate elementele privin activitatea infraţională a acestui grup Onea – Kovesi am văzut că nimic nu s-a întâmplat şi că tot ce face acest grup dosare fabricate este ascuns, pitit. Ce m-a făcut să fac această plângere este că această secţie de urmărire a magistraţilor permite cetăţenilor să prezinte probe”, a declarat Sebastian Ghiţă la România TV, citat de News.ro.

 

Fostul deputat Sebastian Ghiță a făcut denunţul împotriva Laurei Kovesi la începutul săptămânii și deja s-ar face audieri în acest caz, potrivit romaniatv.net.

 

La începutul lui 2017 Sebastian Ghiţă susţinea că o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi şi a statului.

“La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?”, a spus atunci Sebastian Ghiţă.