x


  • EUR
    4.7536
    USD
    4.3072
string(8) "justitie"

Sechestru pe bunurile lui Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan, Gabriel Sandu și Dumitru Nicolae

Procurorii anticorupție au instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri mobile și imobile aparținând oamenilor de afaceri Dorin Cocoș, Dumitru Nicolae, primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan și fostului ministru Gabriel Sandu, în dosarul Microsoft, conform surselor Rl.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Romania Libera | Publicat: 27.02.2015, 15:52

Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și Nicolae Dumitru sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mită în formă continuată și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, potrivit anchetatorilor, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societăţii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România. Gabriel Marin a făcut un denunţ la DNA, arătând că i-a plătit lui Dorin Cocoş prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.