Secretele tortului diplomat. Cum îl prepari corect dacă nu l-ai mai făcut niciodată

Secretele tortului diplomat. Cum îl prepari corect dacă nu l-ai mai făcut niciodată. Tortul diplomat este unul dintre cele mai apreciate deserturi, iar dacă nu vrei să îl cumperi deja făcut, poți opta pentru rețeta simplă pe care o prepari acasă.

Tortul diplomat poate fi alegerea perfectă pentru o aniversare, pentru că nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie, iar aspectul său este unul deosebit.

Secretele tortului diplomat. Cum îl prepari corect dacă nu l-ai mai făcut niciodată

Pentru a prepara tortul diplomat vei avea nevoie de ingredientele următoare:

  • 200 g zahăr
  • 35 g gelatină
  • 4 ouă
  • 1 kg friscă
  • 100 g piscoturi
  • 1 cutie compot de ananas, mure, capsune

Secretele tortului diplomat. Cum îl prepari corect dacă nu l-ai mai făcut niciodată

În ceea ce privește modul de preparare, prima oară se pregătește gelatina. Aceasta se lasă  la înmuiat în 50 ml zeama compot. Se ia apoi zeama de la compot si se pune la bain-marie cu gelatina pânã se dizolvã.

După ce s-a răcit, se adaugă și gălbenușurile bătute. De cealaltă parte, albușurile se bat separat cu zahăr până se fac spumă și de abia atunci se adaugă în compoziția cu gelatină.

Tot aici se mai adaugă și jumătate din frișcă, dar și ananasul cubulețe.

Secretele tortului diplomat. Cum îl prepari corect dacă nu l-ai mai făcut niciodată

Se ia apoi o formă de tort, sau o cratiță rotundă unde se așează un strat de pișcoturi înmuiate în suc de fructe, după preferințe. Compoziția se toarnă deasupra și se va lăsa la rece pentru câteva ore.

După ce timpul a trecut, tortul diplomat se scoate pe o tavă și se ornează cu frișca rămasă, dar și cu restul de fructe.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed