Secretul fripturii de porc. De ce trebuie să o bagi la cuptor după ce ai fript-o

0

Secretul fripturii de porc. De ce trebuie să o bagi la cuptor după ce ai fript-o. Toată lumea își dorește să obțină o friptură de porc perfectă, însă sunt câțiva pași de care nimeni nu a mai auzit, cel puțin până acum.

Pentru o friptură de porc perfectă, în primul rând contează carnea. Friptura de porc se poate face din mușchi, din ceafă, cotlet sau orice parte a porcului alegi.

Secretul fripturii de porc. De ce trebuie să o bagi la cuptor după ce ai fript-o

În ceea ce privește modul de preparare, în funcție de câtă grăsime are sau cum o prepari, fiecare tip de carne are timpi diferiți, însă procedura de pregătire a unei fripturi delicioase e similară.

Pe de altă parte, sunt câțiva pași generali de care trebuie să ții cont oricum. În primul rând carnea de porc trebuie să stea la macerat peste noapte.

Ea trebuie scoasă la temperatura camerei cu 30-60 de minute înainte să fie gătită. Totodată, carnea se gătește la foc mediu. Este foarte important ca la grătar să nu fie focul aprins, iar la cuptor, de obicei, se lasă la 150⁰C, maximum 170⁰C.

Secretul fripturii de porc. De ce trebuie să o bagi la cuptor după ce ai fript-o

Referitor la timpul de preparare, acesta depinde de carnea aleasă și de cât de groase sunt feliile. În general este suficient să o gătești cam 20-40 de minute.

Pe de altă parte, coastele au nevoie de mai multe ore, la foc mai mic, iar mușchiul care este mai fraged, se gătește și în 8 minute la grătar sau cu funcția grill a cuptorului, așa că verifică îndeaproape.

Secretul fripturii de porc. De ce trebuie să o bagi la cuptor după ce ai fript-o

Temperatura internă a fripturii de porc ar trebui să fie de 65-70⁰C. Totodată, dacă dorești o crustă ușor crocantă a fripturii, o poți găti pentru 10-15 minute la 220⁰C, la cuptor, iar apoi să reduci temperatura la 150⁰C, până se gătește bine și la interior.

Practic, cuptorul îi va o crustă aparte pe care nu o poți realiza doar cu ajutorul grill-ului.